Sunday, May 4, 2008

WEEK 18

3.5.2008 Kauppatorin laiturialue kanavan laidalla



Helsinki Liikkeessä on siirtynyt keskustaan! Tutut teemat ovat edelleen läsnä: rajalla, rannalla ja suunnitellun uudisrakentamisen lähettyvillä ollaan. Nyt mukaan tulevat toisten ihmisten katseet - vilkkaalla julkisella paikalla työskentely on erilaista kuin mitä olemme kohdanneet tähän asti. kaunis laiturialue on kuin näyttämö siltojen välissä. Projektimme on edennyt: neljä kuukautta on takana ja kahdeksan jäljellä. Jokin projektissa on vuodenajan lisäksi muuttunut, vaikka harjoitus on sama. Kukat ovat avautuneet Helsingin keväässä.

Jaakko

Vuodenaika vaihtui. Se oli odotettavissa. Tänä vuonna, tämän jatkuvan prosessin ansiosta se tuli myös dokumentoitua. Tuntuu kuin tämä vaihdos olisi ollut tänä vuonna jotenkin merkittäväpi, vaikka ennako-odotukseni oli, että se olisi ollut merkityksettömämpi. Odotin että ilmaston lämpeneminen jotenkin olisi jo varastanut vuodenajat. Liike on herännyt horroksesta, niin minun kuin muidenkin. Eloon heränneet asiat kuten voikukat ja heinän korret ottavat oman paikkansa. ne ovat paljon suurempia nyt kuin presidentinlinna tai stora enso.

Sanni

Laiturista jää mieleen hetki, jolloin vesi pärskyi sillan kulmauksessa korkealle, vahdinvaihto Päävartion edessä ja kiveykselle asettuneet kukat, joita yritin varoa tallomasta. Tila on kaikki havaittavissa oleva ja kaikki siihen kiteytyneet merkitykset, muistot ja kokemukset.

Tanssialan asiantuntijuuden ja tilan kohtaamisen erityisyys on ehkä aistien kokonaisvaltaisuuden mahdollisuuksissa. Tanssijana olen harjoitellut heittäytymistä ja kosketusta sekä konkreettisesti että vain mielessä. Olen harjoitellut havaintojen teon elämistä liikkeenä. Silti en yritä väittää että tanssi olisi kokonaisvaltaisin havainnon teon metodi. Tässä projektissa olen huomannut, miten harjoituksemme fokusoi tilaa eri tavalla kuin mitä itse muuten teen. Rakastan tilojen havainnoimista ja olen hyvin tottunut siihen ja nautin paljon myös yksin havainnoinnista. Tässä projektissa tulen kiinnittäneeksi huomion enemmän pintoihin, kosketukseen, pieniin yksityiskohtiin, sosiaaliseen jakamiseen ja paineeseenkin.

Jaakko

No comments: