Monday, May 26, 2008

WEEK 22

26.5.2008 n klo 10 - 12 Tervasaari



Tästä paikasta tulee kokemussarjassamme taas erilainen. Etukäteen sovitusta ja meille kaikille tavalla tai toisella tutusta Tervasaaresta ei tunnu nyt löytyvän mielekästä rajattua tutkimusaluetta. Harjoituksessamme kuljemme siis saaressa yhdessä ja jaamme havaintomme tällä kertaa puhumalla - ja päädymme lopulta istumaan puistonpenkille!

Pohdimme yhdessä, miksi tänne on vaikea asettua. Saari on linjassa valitsemiemme paikkojen sarjan kanssa. Se on rannassa, muodostaa eräänlaisen rajan, on kaupungin reunalla jne. Kuitenkaan erityistä itsestään selvää piirrettä tai yhtä ominaislaatua ei tunnu heti löytyvän tai ehkä valinnan varaa on liikaa. Saarta kiertää kävelytie, jota kulkien voi katsella näkymiä eri suuntiin. Ehkä osittain sen vuoksi ei ole helppoa ajatella olevansa paikallaan vaan havainto kuljettaa itseä muualle maisemaan. Paikan rytmi on jotenkin tasaisen tuntuinen, samoin muutenkin alueen luonne on tasalaatuinen monine impulsseineen.

Saari on selvästi arkisen vapaa-ajan alue ja sitä varten nyt muotoiltu: on ravintola, teatteri, lasten leikkipaikka ja koirapuisto.

Jaakko

No comments: