Wednesday, July 30, 2008

WEEK 31

28.7.2008 n. klo 6 - 7.30 Uimastadion



Aurinko nousee vähitellen ylös taivaalle ja valaisee uima-altaan. Vedessä on lämpimämpää kuin ilmassa.

Otan ilmaa, päästän sen pois ja vajoan laajalta tuntuvan altaan pohjalle, josta ponnahdan taas ylös.

Jaakko


Tuntuu hyvältä tehdä harjoitus vedessä liikkuen. Olemme alkuajan keskenämme vielä tyhjällä uimastadionilla, voi aistia ilman kylmyyden, veden äänet, äänet, jotka tulevat liikkeestä. Uin, liu'un, sukeltelen, on tilaa vaihtaa suuntaa, uida nopeasti, sukeltaa syvälle, pohjan pintaa pitkin. Vedessä on lämmin. Nautin kierteistä, kaarroksista, liikun vedessä kokeillen mahdollisuuksia. Allas tuntuu isolta. Mieleen tulee tyttäreni uintikokeilut, pelkkää iloa ja uuden löytämistä, kuinka kehoa voi käyttää vedessä niin eritavalla.

Vähitellen stadion täyttyy ihmisistä, aamu-uimareita on paljon, äänet ympärillä lisääntyvät, paikka herää. Aamu-uinti tuo mieleen pulahdukset hotellin uima-altaille lomakohteissa. Juuri sängystä nousseena upottautuminen veteen herättelemään, onnellinen olo kokonaisvaltaisesta virkistymisestä.

Kun kylmänkohmeisena vihdoin nousen altaasta on päivä jo alkanut. Altaassa polskii peräperää useita uimareita, joille aikainen herääminen on ehkäpä jokapäiväinen rutiini. Helsinki liikkeessä vedessä tällä kertaa, eipä hullumpaa.

Anu

No comments: