Tuesday, June 17, 2008

WEEK 25

16.6.2008 n. klo 11 - 13 Teollisuuskatu



Helsinki liikkeessä -harjoitus on nyt pitkä, melko tasainen puolentunnin kävely pitkin Teollisuuskatua. Sanni seuraa minua kaukaa kameran kanssa. Kadulla on rakennustyömaa: paljon toimintaa ja tapahtumia. Autot kulkevat tasaisena virtana, rakennusmiehia ja betoniautoja on eri kohdissa. Kadulle rakennetaan mm. uusia raitiovaunukiskoja. Minun ei tarvitse lisätä liikettä vaan voin vain tarkkaillen kulkea pitkän suoran päähän ja takaisin.

Ihailen vanhojen tiilirakennusten olemuksen luonnetta. Läheiseltä kahvipaahtimolta tulee voimakas tuoksu, joka myös virittää aistini.

Kesäisessä kaupungissa on toimintaa ja tapahtumia. Tuntuu hyvältä tietää, että kaikki toimii. Samalla mietin omaa ajallisuuttani, koska tämä kokemus muistuttaa aikaisemmista kesistä ja luo tunteen jostain yleisestä - samalla myös jostain ei-henkilökohtaisesta.

Menemme kahville kadun varressa olevan leipomon kahvilaan.

Jaakko


Niin, Primula leipomon kahvilaan...
...Jossa puhumme Jaakon kanssa lapsuuden kesistä, kun kaupungissa on kuuma ja tuntuu että pitäisi olla jossain muualla, kun arkisessa, korkeiden rakennusten ympäröimässä, kovaäänisessä ympäristössä. Kaveritkin ovat jossain muualla, kesämökeillä, kesälomilla. Tämä maisema, kaupunkimaisema "arkisoituu" entisestään, kun on kesä.

Sanni

No comments: